Rubriky
Vepřové maso Maso Recepty

Pečená krkovice na kořenové zelenině

Ingredience: (3 porce)

600 g krkovice bez kosti, 4 mrkve, 2 červené papriky, voda/vývar na podlití.

Sůl, pepř.


Postup:

  1. Krkovici očistíme od zbytečného tuku a nakrájíme na tři stejně velké plátky, široké asi 1 cm. Osolíme a opepříme z obou stran.
  2. Mrkev a papriku očistíme. Mrkev nakrájíme na kolečka, papriku na širší kousky. 
  3. Zeleninu rozprostřeme do pekáčku, navrch položíme plátky krkovice a zalijeme vývarem, aby bylo maso do poloviny ponořené.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 40 minut, dokud není maso měkké. Během pečení občas polijeme výpekem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here