Ingredience: (2 porce)
4 velké brambory, sůl, pepř, olivový olej.
4 lžíce Cheddarové omáčky The Pelikans.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Brambory omyjeme a i se slupkou rozkrájíme na měsíčky.
- Bramborové kousky dáme do mísy. Osolíme, opepříme, přidáme olivový olej a rukama nebo lžící promícháme, aby se brambory ve směsi obalily.
- Plech si vyložíme pečícím papírem a brambory na něj vyskládáme.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C 45-60 minut (podle velikosti brambor), dokud nejsou brambory na povrchu zlaté a uvnitř hotové.
- Během pečení brambor dáme rozehřát cheddarovou omáčku (nejlépe vložením skleničky do horké vody).
- Pečené brambory podáváme přelité cheddarovou omáčkou, kterou můžeme dát i vedle do misky a namáčet jej. Můžeme posypat čerstvými bylinkami.