Ingredience:
1 celé kuře, 100 g másla, 3 lžičky soli, 1 lžička celého římského kmínu, 1 lžička kurkumy, 1 lžička sušeného oregana, 1 lžička sušené majoránky.
Voda na podlití, trocha hrubozrnné soli, pepř.
(zelenina pod kuře: mrkev, červená cibule, česnek, řapíkatý celer)
Postup:
- Máslo rozkrájíme na malé kousky a necháme trochu změknout při pokojové teplotě. Poté do něj vmícháme sůl, oregano, majoránku, kurkumu a římský kmín. Prsty hněteme, dokud se vše nepropojí.
- Prsty oddělíme kůži kuřete (na prsou a stehnech) a máslo pod kůži po kouskách nastrkáme.
- Kuře lehce opepříme a posypeme hrubozrnnou solí.
- Vložíme na stojan, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 90 minut.
- Kdo chce, může si pod kuře vložit kousky zeleniny – DOPORUČUJI! Zelenina s výpekem chutná skvěle