Rubriky
Drůbeží maso Recepty Maso

Pečené kuře Vindaloo

Ingredience:

1 celé kuře, 1 cibule, 2 mrkve, 1/3 celeru, 6 stroužků česneku, 4 lžičky koření Vindaloo, 2 lžičky soli, 4 lžíce extra panenského olivového oleje, 200 ml vody.

Výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Cibuli, mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Česnek oloupeme a jemně nožem rozdrtíme. Dáme do stojanu na kuř a zalijeme vodou.
  2. Kuře očistíme a nasypeme na něj koření a sůl. Po troškách přiléváme olej a rukama marinádu rovnou roztíráme po celém povrchu (můžeme si také smíchat marinádu předem v misce).
  3. Takto připravené kuře vložíme do předehřáté trouby na 170 °C a pečeme 80 minut. Občas můžeme kuře polít vodou z výpeku.
  4. Po upečení kuře rozporcujeme a podáváme s upečenou zeleninou. Můžeme doplnit pečivem nebo jinou přílohou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here