Rubriky
Předkrmy & Chuťovky Recepty Houbové recepty Saláty & Zeleninové

Podzimní slaný závin s kapustou a houbami

Ingredience:

500 g listového těsta, mouka na vyválení.

Náplň: 3 mrkve, 1 velká cibule, 1/4 hlávky středně velké kapusty, 4 stroužky česneku, 2 hrsti sušených hub, 100 g slaniny, sůl, pepř, olivový olej.

Dohotovení: 4 lžíce Kečup z čerstvých rajčat – jemný 330 g, 60 g strouhaného sýru (gouda, cheddar), 1 vejce, kmín.


Postup:

  1. Mrkev a cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Kapustu pokrájíme na tenké proužky.
  2. Sušené houby namočíme do vody na 15 minut.
  3. Slaninu pokrájíme na drobno.
  4. Na pánvi rozpálíme olej a nejprve orestujeme mrkev. Když je mrkev na skus, přidáme všechnu ostatní zeleninu, slaninu a houby. Vše zarestujeme, aby byla slanina opečená a zelenina měkká. Osolíme, opepříme a promícháme. Směs necháme vychladnout.
  5. Pracovní plochu si lehce pomoučníme a listové těsto rozválíme na obdélník o rozměru cca 40x 30 cm.
  6. Plát těsta potřeme vrstvou kečupu z čerstvých rajčat a navrch naneseme silnou vrstvu zeleninové směsi. Směs naneseme na celou plochu cca 2 cm od okrajů.
  7. Na směs rozprostřeme strouhaný sýr a těsto zavineme jako štrůdl.
  8. Vejce rozmícháme a potřeme jím závin a posypeme kmínem.
  9. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 35 minut.
  10. Upečený závin necháme lehce vychladnout a můžeme podávat samostatně nebo s lehkým salátkem.

TIP: Do náplně je vhodné použití jakoukoliv zeleninu, kterou máte zrovna v lednici, je to ideální na spotřebování zbytků 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here