Rubriky
Recepty Ryby & Mořské plody Obiloviny & Luštěniny

Polentový koláč s treskou a špenátem

Ingredience:

250 g polenty, 50 g parmazánu, sůl.

300 g sušené solené tresky, 1 lžička kari koření, 2 lžíce olivového oleje, pepř.

300 g mraženého špenátu, 1 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku.

3 vejce velikosti M, 50 g cheddaru.


Postup:

  1. Solenou tresku naložíme min. 1-2 dny v mléce. Poté slijeme a jednotlivé filety pořádně opláchneme.
  2. Polentu uvaříme dle návodu v osolené vodě. Po uvaření ihned vmícháme nastrouhaný parmazán.
  3. Na pánvi rozpálíme olivový olej a tresku zlehka osmahneme. Nesolíme! Treska je slaná stále dost. Přidáme kari koření a opepříme.
  4. Česnek si nakrájíme na jemno. Na jiné pánvi opět rozpálíme olivový olej a česnek osmahneme, přidáme špenát a necháme ho rozehřát, přebytečnou vodu necháme vypařit.
  5. Tresku poté vmícháme ke špenátu a promícháme. Necháme vystydnout a vmícháme vejce.
  6. Do kulaté formy o průměru 20 cm, dáme polovinu polenty, další vrstvu rybí směsi se špenátem, a navrch druhou polovinu polenty. Navrch poklademe na kousky nakrájený cheddar.
  7. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 30-40 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here