Ingredience:
250 g polenty, 50 g parmazánu, sůl.
300 g sušené solené tresky, 1 lžička kari koření, 2 lžíce olivového oleje, pepř.
300 g mraženého špenátu, 1 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku.
3 vejce velikosti M, 50 g cheddaru.
Postup:
- Solenou tresku naložíme min. 1-2 dny v mléce. Poté slijeme a jednotlivé filety pořádně opláchneme.
- Polentu uvaříme dle návodu v osolené vodě. Po uvaření ihned vmícháme nastrouhaný parmazán.
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a tresku zlehka osmahneme. Nesolíme! Treska je slaná stále dost. Přidáme kari koření a opepříme.
- Česnek si nakrájíme na jemno. Na jiné pánvi opět rozpálíme olivový olej a česnek osmahneme, přidáme špenát a necháme ho rozehřát, přebytečnou vodu necháme vypařit.
- Tresku poté vmícháme ke špenátu a promícháme. Necháme vystydnout a vmícháme vejce.
- Do kulaté formy o průměru 20 cm, dáme polovinu polenty, další vrstvu rybí směsi se špenátem, a navrch druhou polovinu polenty. Navrch poklademe na kousky nakrájený cheddar.
- Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 30-40 minut.