Ingredience: (2 porce)
2 kuřecí prsa, 3 lžíce olivového oleje, pepř, sůl.
4 pšeničné tortilly, 170 g Tapenáda ze zelených oliv 170 g, 200 g strouhaného sýru cheddar (nebo jiného tvrdého typu).
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Kuřecí prsa zbavíme kůže a pokrájíme na drobné kousky. Na pánvi rozpálíme olej a maso vložíme. Osolíme, opepříme a zprudka orestujeme, aby mělo maso zlatavou barvu. Občas promícháme.
- Připravíme si jinou čistou pánev, která má průměr cca jako tortilla. Tortillu do ní vložíme a potřeme po celém povrchu tapenádou z oliv. Posypeme rovnoměrně sýrem a rozprostřeme kousky kuřecího masa. Přiklopíme druhou tortillou a teprve nyní zapneme sporák na vyšší stupeň (indukce č. 7).
- Rukama vrchní tortillu přitlačujeme, aby se sýr rychleji roztavil a spodní tortilla se nespálila. Trvá to asi 4 minuty.
- Poté si vezmeme mělký talíř, který položíme na pánev a pánev překlopíme. Tak dostaneme quesadillu snadno ven a otočenou ji rovnou vložíme zpět do pánve, kde nahřejeme i druhou stranu (postačí už jenom 1-2 minuty).
- Hotovou quesadillu rozkrojíme na čtvrtiny nebo menší kousky dle libosti.
- Pro namáčení quesadilly se skvěle hodí Dip z pečených paprik – Jemný 150 g nebo Dip z pečených paprik – Pálivý 150 g.
TIP: Nemáte rádi olivy? Nevadí! Zkuste recept s Tapenáda ze sušených rajčat 170 g.