Rubriky
Drůbeží maso Recepty Maso

Rajčatové karí s kuřecím masem

Ingredience:

800 g rajčat, voda.

1 velká cibule, kousek zázvoru, 3 stroužky česneku, 1 žlutá paprika, 1 chilli paprička, 30 g másla, 1 lžíce kokosového oleje, 3 lžičky Červená kari pasta 100 g.

2 kuřecí prsa, 400 ml kokosového mléka, šťáva z 1 limetky nebo 1/2 citronu, 2 lžičky cukr moučka.

Hrst nasekaného čerstvého koriandru.


Postup:

  1. Rajčata pokrájíme na malé kousky a vložíme do hrnce. Podlijeme trochou vody a necháme chvíli povařit. Jakmile se oddělí slupky, rajčata propasírujeme přes sítko, abychom získali hladké rajčatové pyré.
  2. Cibuli, zázvor, česnek, žlutou papriku a chilli papričku nakrájíme na malé kousky. Na pánvi rozpálíme kokosový olej a máslo, vložíme zeleninu a orestujeme. Ke konci restování přidáme kari pastu.
  3. Kuřecí maso, pokrájené na menší kousky, přidáme do pánve a také orestujeme.
  4. Vlijeme kokosové mléko a krátce provaříme. Přilijeme rajčatové pyré. Ještě chvíli povaříme na mírném ohni, aby bylo maso uvařené.
  5. Dochutíme limetkovou šťávou, cukrem, solí a pepřem.
  6. Nakonec vmícháme nasekaný čerstvý koriandr.
  7. Podáváme s rýží.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here