Rubriky
Recepty Ryby & Mořské plody

Restovaná chobotnice s opečeným zelím pak choi a dipem

Ingredience: (2 porce)

1 celá chobotnice (cca 600 g), cca 2 litry vody, aby byla chobotnice ponořena.

Vývar: 1 červená cibule (na půlky), 3 stroužky rozmáčknutého česneku, 8 kuliček nového koření, 1 lžička hořčičných semínek, 1 menší chilli paprička, kousek čerstvého oloupaného zázvoru (cca 3 cm), 4 lžičky rybí omáčky, 4 lžičky světlé sójové omáčky, ½ lžičky kuliček černého pepře, ½ lžičky kuliček koriandru.

Dip: 1 lžíce tapenády ze sušených rajčat (k zakoupení zde: Tapenáda ze sušených rajčat 170 g), 1 lžíce dipu z pečených paprik (k zakoupení zde: Dip z pečených červených paprik – jemný 150 g), 1 lžíce majonézy, 1 lžička šťávy z citronu, špetka soli, nasekaná petržel

Zelí: Pakoi 2 půlky, sůl, pepř, šťáva z citronu, 1 lžíce olivového oleje


Postup:

  1. Na vaření chobotnice si připravíme vývar. Do vody dáme všechny ingredience a necháme asi 30 minut povařit. Poté vložíme chobotnici a vaříme dalších 30-40 minut (je to cca 1 hodina na 1 kg chobotnice).
  2. Mezitím si připravíme dip, na který smícháme ingredience.
  3. Když je chobotnice uvařená, odkrojíme část, kde jsou oči a mezi chapadly vyloupneme zobák.
  4. Na pánvi rozpálíme olivový olej. Zelí pak choi rozpůlíme. Obě půlky osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Rozříznutou stranou je vložíme na pánev a zprudka restujeme. Poté obrátíme a opět restujeme do hněda. Během restování přidáme na kousky nakrájenou chobotnici a rychle orestujeme.
  5. Kousky chobotnice servírujeme s opečeným zelím a majonézovým dipem z pečených paprik a tapenádou ze sušených rajčat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here