Ingredience: (4 porce)
Zelenina: 2 mrkve, 2 červené cibule, 1/4 celer bulva, 1 červená paprika, olivový olej, sůl, pepř.
Játra: 500 g vepřových jater, 1 lžíce olivového oleje, 1 vrchovatá lžička Žlutá kari pasta 100 g.
1 lžíce olivového oleje, sůl.
Čerstvé bylinky.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Zeleninu očistím a pokrájíme (mrkev a celer na tenké hranolky, cibuli na měsíčky, papriku na proužky). Pekáček si vyložíme pečícím papírem, do kterého vložíme zeleninu. Zeleninu osolíme, opepříme a zakápneme olejem, vše promícháme a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme 30-40 minut.
- Játra očistíme a pokrájíme na plátky. V mističce rozmícháme kari pastu s olejem a plátky jater potřeme z obou stran.
- Na pánvi rozpálíme olej a játra zprudka orestujeme ze všech stran. Osolíme je, přikryjeme pokličkou, stáhneme na mírný stupeň a restujeme dalších 5-7 minut (podle velikosti jater).
- Restovaná játra necháme pár minut odpočinout a poté je podáváme s pečenou zeleninou. Můžeme posypat čerstvými bylinkami a ještě zakápnout olivovým olejem.
TIP: K restovaným játrům doporučujeme použít Dip z pečených paprik – Jemný 150 g nebo Sweet chilli omáčka se zázvorem 330 g.