Rubriky
Vepřové maso Maso Recepty

Restovaná kari játra s pečenou zeleninou

Ingredience: (4 porce)

Zelenina: 2 mrkve, 2 červené cibule, 1/4 celer bulva, 1 červená paprika, olivový olej, sůl, pepř.

Játra: 500 g vepřových jater, 1 lžíce olivového oleje, 1 vrchovatá lžička Žlutá kari pasta 100 g.

1 lžíce olivového oleje, sůl.

Čerstvé bylinky.

Výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Zeleninu očistím a pokrájíme (mrkev a celer na tenké hranolky, cibuli na měsíčky, papriku na proužky). Pekáček si vyložíme pečícím papírem, do kterého vložíme zeleninu. Zeleninu osolíme, opepříme a zakápneme olejem, vše promícháme a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme 30-40 minut.
  2. Játra očistíme a pokrájíme na plátky. V mističce rozmícháme kari pastu s olejem a plátky jater potřeme z obou stran.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a játra zprudka orestujeme ze všech stran. Osolíme je, přikryjeme pokličkou, stáhneme na mírný stupeň a restujeme dalších 5-7 minut (podle velikosti jater).
  4. Restovaná játra necháme pár minut odpočinout a poté je podáváme s pečenou zeleninou. Můžeme posypat čerstvými bylinkami a ještě zakápnout olivovým olejem.

TIP: K restovaným játrům doporučujeme použít Dip z pečených paprik – Jemný 150 g nebo Sweet chilli omáčka se zázvorem 330 g.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here