Ingredience:
500 g ranných brambor se slupkou, hrst čerstvých bylinek (rozmarýn, oregano, šalvěj), 5 stroužků česneku, sůl, pepř.
3 lžíce extra panenského olivového oleje.
Postup:
- Brambory rozpůlíme nebo necháme vcelku dle velikosti, ale všechny kousky by měly být postejně veliké. Uvaříme je v osolené vodě do poloměkka.
- Česnek oloupeme, rozdrtíme a pokrájíme nahrubo. Bylinky obereme se stonků.
- Na pánvi rozpálíme olej a vložíme vařené brambory, česnek a bylinky. Ještě trochu osolíme a opepříme.
- Brambory restujeme na vyšším plameni dokud nejsou opečené, občas promícháme nebo otočíme, aby byly opečené ze všech stran.
TIP: Brambory se výtečně hodí jako příloha ke grilovanému či pečenému masu, ale moc dobré jsou i samotné s naším dipem z pečených paprik.