Ingredience: (8 ks)
8 plátů rýžového papíru.
Náplň: 2 lžíce kokosového nebo olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 červená paprika, 120 g tofu, 150 g hlívy ústřičné, 20 g ústřičné omáčky, 40 g Sweet chilli omáčka se zázvorem 330 g, sůl, čerstvý koriandr, 50 g rýžových tenkých nudlí.
Na smažení: 1 lžíce oleje.
Na podání: čerstvý koriandr, Sweet chilli omáčka se zázvorem 330 g.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Rýžové nudle připravíme dle návodu.
- Cibuli oloupeme, papriku zbavíme jádřince a pokrájíme na tenké nudličky. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Hlívu očistíme a pokrájíme na malé kousky. Tofu nakrájíme na drobné kostičky.
- Na pánvi rozpálíme olej a cibuli s paprikou zarestujeme. Po chvíli přidáme česnek a hlívu a restujeme do změknutí.
- Nakonec přidáme tofu, ochutíme ústřičnou a sweet chilli omáčkou a ještě zprudka zarestujeme. Přidáme čerstvý koriandr a dle chuti dosolíme.
- Uvařené nudle lehce pokrájíme a vmícháme do směsi.
- Rýžový papír namočíme, naplníme připravenou směsí a zabalíme.
- Připravené taštičky zprudka orestujeme z obou stran.
- Podáváme posypané koriandrem a namáčíme do Sweet chilli omáčky.