Ingredience:
550 g hladké mouky, 8 g sušeného droždí, 300 ml teplé vody, 1 lžička cukru krystal, 2 lžičky soli.
1 vejce na potření, bílý sezam na posypání.
Postup:
- Do mísy prosejeme mouku, přidáme droždí, sůl, cukr a vodu.
- Uhněteme vláčné těsto a vytvoříme bochánek, který dáme do olejem vymazané mísy.
- Mísu přikryjeme potravinářskou folií a necháme kynout 2 hodiny.
- Potom si pomoučníme pracovní plochu. Těsto rozdělíme na 4 stejně velké díly. Každý díl vyválíme do tenkého válečku a smotáme.
- Bulky dáme na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 20 minut nakynout.
- Bulky potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme bílým sezamem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 250 °C asi 20-25 minut.
TIP: Bulky neobsahují olej, tedy nevydrží několik dní. Nejlepší je si na nich pochutnat ihned, ale výborné jsou i další dny, pokud je nařežeme a opečeme v topinkovači.