Ingredience: (3 porce)
500 g mletého skopového masa, hrst nasekaných bylinek (oregano, tymián, šalvěj, rozmarýn, majoránka), 2 stroužky česneku, pepř, sůl.
4 lžíce olivového oleje, plátky cheddaru.
Postup:
- Mleté maso smícháme s bylinkami. Osolíme a opepříme. Mokrýma rukama tvoříme malé kuličky, které lehce stlačíme do placičky.
- Na pánvi rozehřejeme olej a vložíme burgříky. Přiklopíme poklicí a pečeme z jedné strany na středním ohni asi 5 minut.
- Poté maso obrátíme a na každý poklademe kousek cheddaru. Opět přiklopíme poklicí a pečeme dalších 5 minut.
- TIP: Miniburgery se nejvíce hodí k naplnění do tortilly, ale samozřejmě můžeme udělat i malé housky a udělat minihamburgery.