Rubriky
Recepty Těstoviny & Brambory

Smetanové linguine s tapenádou z černých oliv

Ingredience: (2 porce)

200 g těstovin Linguine.

1 mrkev, 1 cibule, 1 stonek řapíkatého celeru, 2 stroužky česneku, 2 lžíce extra panenského olivového oleje, 100 ml smetany 12%, 30 g parmazánu + na posypání.

100 g tapenády z černých oliv (k zakoupení zde: Tapenáda z černých oliv 170 g).

Olivový olej na zakápnutí, hrst mikrobylinek (např červená řepa) na dochucení a ozdobu.


Postup:

  1. Mrkev, cibuli a celer očistíme a pokrájíme na malé kostičky. Stroužky česneku oloupeme a nasekáme (nemusí být úplně najemno).
  2. Na hlubší pánvi rozpálíme olej a zeleninu orestujeme. Přidáme tapenádu z černých oliv a promícháme ji se zeleninou.
  3. Těstoviny uvaříme dle návodu Al dente (vodu řádně osolíme). Když jsou těstoviny uvařené, přidáme je k zelenině a přilijeme 4 lžíce vody, ve které se těstoviny vařily.
  4. Přilijeme smetanu a promícháme. Chvilku povaříme, dokud se smetana nezredukuje. Opatrně mícháme, aby se těstoviny obalily v tapenádě a smetaně.
  5. Nakonec vmícháme nastrouhaný parmazán.
  6. Tagliatelle podáváme posypané parmazánem a mikrobylinkami a zakápnuté olivovým olejem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here