Ingredience: (2 porce)
200 g těstovin Linguine.
1 mrkev, 1 cibule, 1 stonek řapíkatého celeru, 2 stroužky česneku, 2 lžíce extra panenského olivového oleje, 100 ml smetany 12%, 30 g parmazánu + na posypání.
100 g tapenády z černých oliv (k zakoupení zde: Tapenáda z černých oliv 170 g).
Olivový olej na zakápnutí, hrst mikrobylinek (např červená řepa) na dochucení a ozdobu.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Mrkev, cibuli a celer očistíme a pokrájíme na malé kostičky. Stroužky česneku oloupeme a nasekáme (nemusí být úplně najemno).
- Na hlubší pánvi rozpálíme olej a zeleninu orestujeme. Přidáme tapenádu z černých oliv a promícháme ji se zeleninou.
- Těstoviny uvaříme dle návodu Al dente (vodu řádně osolíme). Když jsou těstoviny uvařené, přidáme je k zelenině a přilijeme 4 lžíce vody, ve které se těstoviny vařily.
- Přilijeme smetanu a promícháme. Chvilku povaříme, dokud se smetana nezredukuje. Opatrně mícháme, aby se těstoviny obalily v tapenádě a smetaně.
- Nakonec vmícháme nastrouhaný parmazán.
- Tagliatelle podáváme posypané parmazánem a mikrobylinkami a zakápnuté olivovým olejem.