Ingredience:
1 špagetová dýně, 2 lžíce olivového oleje, sůl.
200 ml 12% smetany, 50 g nivy, 2 vejce.
1 velká červená cibule, 3 stroužky česneku, 2 plátky toustového chleba, 45 g uzeného masa, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička sušený libeček a majoránka, pepř, sůl.
20 g másla, strouhánka a sýr grana padano na posypání.
Postup:
- Dýni rozpůlíme a vydlabeme semínka. Vydlabaný povrch osolíme a zakápneme olivovým olejem.
- Plech si vyložíme pečícím papírem, na který vložíme obě půlky dýně a pečeme v troubě na 200 °C asi 45 minut.
- Nivu nadrobíme na kousky a smícháme ji se smetanou a vejcem.
- Uzené a toustový chléb nakrájíme na kostičky. Česnek pokrájíme najemno, cibuli na tenké půlměsíčky.
- Na pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a uzené, cibuli, česnek a chléb osmahneme. Během restování přidáme majoránku, libeček a trochu osolíme a opepříme.
- Upečenou dýni vydlabeme a hmotu vložíme na pánev ke směsi. Směs promícháme a naplníme jí půlky dýní. Poté zalijeme tekutou vajíčkovou směsí.
- Pekáček vymažeme máslem a naplněné dýně do něj vložíme. Povrch posypeme strouhankou a nastrouhaným sýrem grana padano.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C 20 minut, poté přepneme na gril a pečeme dalších 20 minut.
- Podávat můžeme s naloženou cibulkou v octu.
1 komentář u „Špagetová dýně plněná uzeným masem a nivou“
Hodně zajímavý recept na plněnou dýni mají i Arméni, může být plněná masem i bezmasá:
https://www.jidlonacestach.cz/ghapama/