Rubriky
Recepty Těstoviny & Brambory

Špagety Aglio Olio s Chilli pestem

Ingredience: (2 porce)

240 g špaget, voda, sůl.

1/2 větší cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje.

100 g Chilli pesto z papriček Jalapeño 100 g, 60 g sýru Grana padano (parmazánu).


Postup:

  1. Cibuli a česnek pokrájíme najemno. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli s česnekem orestujeme dozlatova. Přidáme chilli pesto, promícháme a prohřejeme ho.
  2. Špagety uvaříme v osolené vodě al dente. Solí nešetříme, těstoviny se nedají přesolit.
  3. Uvařené těstoviny přesuneme do pánve, přilijeme čtyři lžíce vody od uvařených těstovin a promícháme.
  4. Krátce povaříme a přistrouháme sýr (trochu si necháme stranou), promícháme a můžeme podávat.
  5. Špagety podáváme lehce posypané zbylým sýrem a zakápnuté olejem. Můžeme ozdobit čerstvými bylinkami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here