Ingredience: (4 porce)
Těsto: 150 g čerstvého špenátu, 2 vejce, 300 ml mléka, 200 g hladké mouky, 3 lžičky soli, 1 lžička sušeného tymiánu, 1 lžička mletého pepře, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva.
Dip z hummusu: 170 g hummusu (K zakoupení zde: Hummus s kurkumou a římským kmínem 170 g nebo Hummus s čerstvou petrželí 170 g), 50 g bílého jogurtu, 1 lžíce extra panenského olivového oleje.
Sýr cheddar, bylinky.
Postup:
- Špenát posekáme na malé kousky.
- Mléko rozšleháme s vejci. Přidáme sůl, pepř a tymián. Mouku promícháme s kypřícím práškem, přisypeme k mléku a promícháme, aby vzniklo relativně řídké těsto. Přidáme špenát, promícháme a necháme asi 15 minut odležet, aby těsto trochu zhoustlo.
- Na rozpálený gril naléváme naběračkou těsto. Na těsto položíme kousky sýra a sýr ještě přikryjeme trochou těsta.
- Pečeme, dokud se těsto nezačne na povrchu trochu zatahovat. Poté obracečkou otočíme a pečeme ještě z druhé strany. Z každé strany cca 3 minuty, na vyšším stupni grilu.
- Hummus promícháme s jogurtem a zakápneme olivovým olejem.
- Vafle pokrájíme na kousky a namáčíme do hummusového dipu.
TIP: Skvěle k tomu chutnají mikrobylinky, které dodají čerstvé vitamíny.