Ingredience: (2 porce)
250 g vepřové kotlety bez kosti, 3 lžíce kokosového oleje, 30 g nesolených kešu ořechů, 2 saláty pak choi.
Omáčka do pánve: 4 lžičky světlé sójové omáčky, 2 lžičky hoisin omáčky, 1 lžička ústřičné omáčky, 2×2 cm čerstvého zázvoru, 2 stroužky česneku, 1 lžička třtinového cukru.
Okurkový salát: 1 salátová okurka, 1 lžička soli, 2 lžičky třtinového cukru, šťáva z 1/2 velkého citronu.
300 g uvařené basmati rýže.
Postup:
- Nejprve připravím okurkový salát, abychom ho nechali chvíli odležet v lednici. Okurku rozpůlíme a pokrájíme na tenké plátky. Přidáme cukr, sůl a šťávu z citronu a promícháme, rukou lehce promačkáme. Necháme odpočinou v lednici, dokud nebude hotové stir-fry.
- Omáčku na maso připravíme smícháním všech omáček (hoisin, ústřičná a sójová). Zázvor nastrouháme najemno, česnek utřeme s vmícháme do omáček. Přidáme cukr a promícháme.
- Maso pokrájíme na tenké, asi 3 mm silné plátky. Zelí pak choi také pokrájíme, můžeme nechat větší kousky.
- Na pánvi rozpálíme zprudka olej, přidáme kousky masa a zprudka restujeme asi 2 minuty, dokud nezačne maso hnědnout. Přidáme kousky zelí a kešu ořechy a ještě minutu restujeme. Poté přilijeme připravenou směs omáček a necháme zredukovat další minutu.
- Stir-fry podáváme s uvařenou basmati rýží a okurkovým salátkem.