Ingredience: (2 porce)
120 g lososa.
Zálivka: 3 lžičky šťávy z citronu, 1 lžička dijonské hořčice, 3 lžičky extra panenského olivového oleje, 1 lžička rybí omáčky, 1 lžička čekankového sirupu nebo medu, špetka pepře.
1 lžička kapar, 10 g listové petržele, špetka chilli vloček.
1 lžíce olivového oleje, 2 menší plátky chleba např. Chléb s oregánem.
Citron na zakápnutí, petrželka na ozdobu.
Postup:
- Lososa pokrájíme na drobné kostičky. Petržel a kapary nasekáme najemno. Vše dáme do misky a přidáme chilli vločky.
- Ingredience na zálivku smícháme a nalijeme ji do misky k lososu. Vše promícháme.
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a plátky chleba opražíme z obou stran dozlatova.
- Na každou topinku naneseme vrstvu lososového tataráčku. Můžeme ještě zakápnout citronem a ozdobíme petrželkou.