Ingredience: (2 porce)
Těstoviny: 250 g těstovin, voda, sůl.
Omáčka: 1 cibule, 2 stroužky česneku, 40 g slaniny, 1 lžíce kokosového oleje, 200 g Dýňové čatní (chutney) 250 g.
Dokončení: 40 g parmazánu, mikrobylinky.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Těstoviny uvaříme dle návodu al dente v osolené vodě.
- Cibuli, česnek a slaninu oloupeme a pokrájíme nadrobno. Orestujeme na oleji.
- Přidáme dýňové čatní a prohřejeme.
- K dýňové omáčce přidáme uvařené těstoviny a několik lžic vody od těstovin, aby byla omáčka tekutější. Promícháme s těstovinami.
- Těstoviny podáváme posypané strouhaným parmazánem a mikrobylinkami.
TIP: Stejným způsobem můžeme místo dýňového čatní připravit i těstoviny s Dip z pečených paprik – Jemný 150 g nebo Tapenáda ze sušených rajčat 170 g.