Ingredience:
Vepřová krkovice vcelku (700 g).
Marináda: Cibule, česnek, mrkev, celer, olej. Kečup, hořčice, sojová omáčka, rajčatový protlak, ocet, sůl, pepř, olej, kari koření, sladká červená paprika.
Salát: Ledový salát, okurka, mrkev.
Dresing: Jogurt, zakysaná smetana, majonéza, pepř, sůl, česnek, petržel, hořčice.
Postup:
- Cibuli, česnek, mrkev a celer nakrájíme na malé kostičky a na kapce oleje osmahneme do zlatova. Přidáme rajčatový protlak, kečup, hořčici a sojovou omáčku. Ochutíme solí, pepřem, kari kořením a červenou paprikou. Přidáme trochu octa a rozmixujeme.
- Marinádu důkladně vetřeme do krkovice a necháme odležet.
- Pečeme v troubě cca na 150 °C 3-4 hodiny.
- Salát připravíme z čerstvé zeleniny na jemno nakrájené.
- Na dresing smícháme všechny suroviny.
- Tortillu rozpečeme na pánvi bez oleje z obou stran. Naplníme.