Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Předkrmy & Chuťovky Recepty

Vejce Florentine s cheddarovou omáčkou

Ingredience: (4 porce)

Na pánvi: 200 g čerstvého baby špenátu, 1 lžička olivového oleje, sůl, pepř.

4 plátky slaniny, 4 plátky briošky nebo chleba.

V hrnci: 4 vejce, voda, 2 lžíce octa.

Dokončení: 4 lžíce Cheddarová omáčka 260 g, olivový olej, sůl, pepř, mikrobylinky.


Postup:

  1. Na pánvi rozpálíme olej a špenát krátce orestujeme. Osolíme, opepříme.
  2. Na stejné pánvi upečeme plátky slaniny z obou stran dokřupava.
  3. Na výpeku slaniny opečeme plátky briošky/chleba z každé strany dozlatova.
  4. Do hrnce dáme vodu a lžíci octa. Přivedeme k varu, uděláme lžící vír a do něj vyklepneme postupně vejce (můžeme vařit i více najednou). Vaříme 4-5 minut podle velikosti vejce. Bílek by se měl lehce „klepat“, aby byl žloutek uvnitř tekutý.
  5. Na opečenou briošku dáme vrstvu špenátu, plátky slaniny a vejce.
  6. Vejce osolíme a opepříme.
  7. Na vejce nalijeme rozehřátou cheddarovou omáčku a ozdobíme mikrobylinkami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here