Ingredience: (4 porce)
Na pánvi: 200 g čerstvého baby špenátu, 1 lžička olivového oleje, sůl, pepř.
4 plátky slaniny, 4 plátky briošky nebo chleba.
V hrnci: 4 vejce, voda, 2 lžíce octa.
Dokončení: 4 lžíce Cheddarová omáčka 260 g, olivový olej, sůl, pepř, mikrobylinky.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Na pánvi rozpálíme olej a špenát krátce orestujeme. Osolíme, opepříme.
- Na stejné pánvi upečeme plátky slaniny z obou stran dokřupava.
- Na výpeku slaniny opečeme plátky briošky/chleba z každé strany dozlatova.
- Do hrnce dáme vodu a lžíci octa. Přivedeme k varu, uděláme lžící vír a do něj vyklepneme postupně vejce (můžeme vařit i více najednou). Vaříme 4-5 minut podle velikosti vejce. Bílek by se měl lehce „klepat“, aby byl žloutek uvnitř tekutý.
- Na opečenou briošku dáme vrstvu špenátu, plátky slaniny a vejce.
- Vejce osolíme a opepříme.
- Na vejce nalijeme rozehřátou cheddarovou omáčku a ozdobíme mikrobylinkami.