Ingredience: (2 porce)
Maso: 500 g vepřové panenky, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř.
Příloha: 4 velké brambory.
Omáčka: 2 pórky, 2 lžíce olivového oleje, 50 ml vody, 1 lžička Žlutá kari pasta 100 g, 1 lžíce dijonské hořčice, 200 ml smetany na vaření, sůl.
Dokončení: mikrobylinky.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Panenku očistíme a rozřízneme na třid díly. Osolíme a opepříme ze všech stran.
- Brambory oloupeme, pokrájíme na kousky a uvaříme téměř do měkka.
- Na pánvi rozpálíme olej a panenku orestujeme zprudka ze všech stran. Poté stupeň snížíme, přiklopíme a necháme pozvolna restovat asi 8 minut. Mezitím otočíme. Hotovu panenku zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.
- Na výpeku od panenky orestujeme uvařené brambory dozlatova. Dle chuti dosolíme.
- Brambory vyjmeme a na pánvi rozpálíme olej a pórek krátce orestujeme. Přilijeme vodu a asi 5 minut podusíme, aby pórek změkl a zesládl.
- Přidáme kari pastu a hořčici a opět krátce restujeme. Přilijeme smetanu, osolíme a promícháme. Krátce provaříme.
- Kousky panenky rozpůlíme a podáváme s pórkovou kari omáčkou a opečenými brambory. Dozdobíme mikrobylinkami.
TIP: U