Ingredience: (4 porce)
4 ks vepřových ledvinek, 1 lžíce oleje, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, čerstvé bylinky (tymián, oregano, šalvěj, libeček).
2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce houbové omáčky, 1 lžíce octa, 1 lžíce marmelády (rybízová, meruňková,..), 250 ml vody/vývaru.
1 lžička dijonské hořčice, 1 lžička škrobu, 1 lžička mletého zázvoru, sůl, pepř.
Vařená rýže basmati.
Postup:
- Ledvinky podélně nařízneme a vyřízneme bílé části. Ledvinky nakrájíme na proužky o šířce 0,5 cm a pořádně propláchneme.
- Cibuli a česnek nakrájíme na jemno. Bylinky nakrájíme nadrobno.
- Na pánvi rozpálíme olej a česnek, cibuli a bylinky osmahneme. Po chvilce přidáme i ledvinky a zprudka osmahneme. Jakmile se ledvinky zatáhnou, přilijeme sojovou a houbovou omáčku, přidáme zázvor, sůl, pepř, marmeládu, ocet a hořčici. Promícháme.
- Zalijeme vývarem a necháme na mírném ohni cca 20 minut vařit.
- Nakonec zahustíme škrobem, případně dosolíme.
- Servírujeme s rýží basmati, posypané bylinkami.