Rubriky
Vepřové maso Recepty Maso

Vepřové ledvinky s rýží

Ingredience: (4 porce)

4 ks vepřových ledvinek, 1 lžíce oleje, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, čerstvé bylinky (tymián, oregano, šalvěj, libeček).

2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce houbové omáčky, 1 lžíce octa, 1 lžíce marmelády (rybízová, meruňková,..), 250 ml vody/vývaru.

1 lžička dijonské hořčice, 1 lžička škrobu, 1 lžička mletého zázvoru, sůl, pepř.

Vařená rýže basmati.


Postup:

  1. Ledvinky podélně nařízneme a vyřízneme bílé části. Ledvinky nakrájíme na proužky o šířce 0,5 cm a pořádně propláchneme.
  2. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno. Bylinky nakrájíme nadrobno.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a česnek, cibuli a bylinky osmahneme. Po chvilce přidáme i ledvinky a zprudka osmahneme. Jakmile se ledvinky zatáhnou, přilijeme sojovou a houbovou omáčku, přidáme zázvor, sůl, pepř, marmeládu, ocet a hořčici. Promícháme.
  4. Zalijeme vývarem a necháme na mírném ohni cca 20 minut vařit.
  5. Nakonec zahustíme škrobem, případně dosolíme.
  6. Servírujeme s rýží basmati, posypané bylinkami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here