Rubriky
Vepřové maso Recepty Maso

Vindaloo výpečky se šťouchaným hráškem

Ingredience: (4 porce)

500 g vepřové plece, 4 lžičky koření VINDALOO 40 G, 2 lžičky soli, 1 mrkev, kus celeru, 1 červená paprika, 6 stroužků česneku, 1 cibule, 4 lžíce olivového oleje, 200 ml vody.

400 g mraženého hrášku, 10 g másla, 70 ml smetany na vaření, sůl, pepř, muškátový oříšek.

Výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Vepřové maso nakrájíme na větší kousky. Papriku zbavíme jádřince a pokrájíme na široké nudličky. Mrkev a celer oloupeme a pokrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na větší kousky. Česnek oloupeme a stroužky necháme vcelku. Vše dáme do pekáčku.
  2. Maso a zeleninu posypeme kořením Vindaloo, osolíme a zakápneme olejem. Vše promícháme a podlijeme vodou.
  3. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 50 minut. Občas promícháme a přelijeme výpekem.
  4. Hrášek vložíme do vroucí vody a povaříme ho asi 3 minuty. Poté scedíme a ihned zchladíme ledovou vodou, aby si zachoval svěží zelenou barvu.
  5. K hrášku přidáme máslo a přilijeme smetanu. Osolíme, opepříme a přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku. Pomocí šťouchadla nebo tyčového mixéru hrášek rozmačkáme a promícháme.
  6. Výpečky s pečenou zeleninou podáváme se šťouchaným hráškem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here