Rubriky
Recepty Těstoviny & Brambory Saláty & Zeleninové

Zapečené papriky plněné kuskusem

Ingredience: (3 porce)

3 červené papriky, 1/2 hrnku kuskusu.

1 cibule, 70 g choriza, 3 lžíce olivového oleje.

Hrst čerstvého špenátu, hrst čerstvé petržele, 3 lžičky koření Vindaloo, 1 lžička soli.

100 g sýru emental (nebo jiného tvrdého typu).

Výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Kuskus uvaříme dle návodu.
  2. Cibuli a chorizo pokrájíme nadrobno a orestujeme na oleji.
  3. Petržel a špenát nasekáme nahrubo.
  4. Všechno dáme do mísy, přidáme koření Vindaloo, osolíme a promícháme.
  5. Sýr nastrouháme najemno a polovinu vmícháme do směsi (druhou polovinu necháme na zapečení).
  6. Papriky rozpůlíme, zbavíme jádřince a naplníme po okraj připravenou směsí. Každou papriku posypeme zbylou polovinou nastrouhaného sýra.
  7. Zapékací mísu nebo plech vyložíme pečícím papírem, vyskládáme na něj papriky a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C 40-50 minut. Papriky by měly být měkké a okraje připečené.

TIP: Ke kuskusu se shodí také výborně koření Ras el Hanout. A kdo by chtěl vegetariánskou verzi paprik, pak stačí vynechat chorizo 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here