Rubriky
Videorecepty Sendviče & Burgery & Fastfood Vepřové maso Recepty Maso

VIDEORECEPT: Rychlé trhané maso se silnou BBQ omáčkou

Ingredience: (6 porcí)

Maso: 1 kg vepřové krkovice, 3 lžičky soli, 150 g BBQ omáčka – s domácím karamalem a karibským rumem 330 g, 400 ml vody.


Postup:

  1. Maso očistíme a vcelku vložíme do papiňáku. Osolíme, zalijeme omáčkou a rukama vmasírujeme omáčku po celém obvodu masa.
  2. Zalijeme vodou a hrnec uzavřeme.
  3. Zalité maso přivedeme k varu a poté vaříme na mírném stupni dvě hodiny.
  4. Po uvaření maso přendáme na talíř a pomocí dvou vidliček ho natrháme. Výpekem, který nám zbyl v papiňáku natrhané maso přelijeme a promícháme.
  5. Trhané maso můžeme podávat v pita chlebu, burgeru a nebo třeba i jen s bramborovou kaší.

TIP: Pokud maso před vařením pokrájíme na silnější plátky, pak stačí zalít pouze 250 ml vody a vařit jednu hodinu. Ušetříme tím čas i energii.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here