Ingredience: (6 porcí)
Maso: 1 kg vepřové krkovice, 3 lžičky soli, 150 g BBQ omáčka – s domácím karamalem a karibským rumem 330 g, 400 ml vody.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Maso očistíme a vcelku vložíme do papiňáku. Osolíme, zalijeme omáčkou a rukama vmasírujeme omáčku po celém obvodu masa.
- Zalijeme vodou a hrnec uzavřeme.
- Zalité maso přivedeme k varu a poté vaříme na mírném stupni dvě hodiny.
- Po uvaření maso přendáme na talíř a pomocí dvou vidliček ho natrháme. Výpekem, který nám zbyl v papiňáku natrhané maso přelijeme a promícháme.
- Trhané maso můžeme podávat v pita chlebu, burgeru a nebo třeba i jen s bramborovou kaší.
TIP: Pokud maso před vařením pokrájíme na silnější plátky, pak stačí zalít pouze 250 ml vody a vařit jednu hodinu. Ušetříme tím čas i energii.