Rubriky
Grilovací sezóna Vepřové maso Recepty Maso

Vepřový texas steak se sweet chilli omáčkou a rukolovým salátkem

Ingredience:

Maso: 2x 500 g vepřová kotleta s kostí, sůl, pepř, olivový olej, snítka čerstvého rozmarýnu a šalvěje.

Salátek: 80 g rucoly, 10 cherry rajčátek, 1 lžička medu, 1 lžička olivového oleje, 1 lžíce jablečného octa, sůl, pepř.

K podávání: Sweet chilli omáčka se zázvorem 330 g.

Výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Maso pořádně osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olivový olej a maso zprudka orestujeme ze všech stran, zejména i tukové krytí po obvodu masa.
  2. Maso přesuneme do pekáčku, přidáme čerstvé bylinky, přilijeme výpek z pánve a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme 15-20 minut. Když je maso hotové, necháme ho 10 minut odpočinout (můžeme zabalit do alobalu, aby nevychladlo).
  3. Cherry rajčátka rozpůlíme a přidáme k rucole. Přidáme med, ocet a olej. Osolíme, opepříme a pořádně promícháme.
  4. Upečený steak přelijeme sweet chilli omáčkou a podáváme se salátkem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here