Ingredience:
Maso: 2x 500 g vepřová kotleta s kostí, sůl, pepř, olivový olej, snítka čerstvého rozmarýnu a šalvěje.
Salátek: 80 g rucoly, 10 cherry rajčátek, 1 lžička medu, 1 lžička olivového oleje, 1 lžíce jablečného octa, sůl, pepř.
K podávání: Sweet chilli omáčka se zázvorem 330 g.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Maso pořádně osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olivový olej a maso zprudka orestujeme ze všech stran, zejména i tukové krytí po obvodu masa.
- Maso přesuneme do pekáčku, přidáme čerstvé bylinky, přilijeme výpek z pánve a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme 15-20 minut. Když je maso hotové, necháme ho 10 minut odpočinout (můžeme zabalit do alobalu, aby nevychladlo).
- Cherry rajčátka rozpůlíme a přidáme k rucole. Přidáme med, ocet a olej. Osolíme, opepříme a pořádně promícháme.
- Upečený steak přelijeme sweet chilli omáčkou a podáváme se salátkem.